Részlet az alapszabályzatból
Sommelier Club Budapest (SCB)
Alapítás éve: 1991.
Magyar Sommelier Club 2012-től
A Magyar Gasztronómiai Szövetség Sommelier szekciója és a Nemzetközi Sommelier Szövetség (ASI-Association de la Sommellerie Internationale) tagja
A Club céljai:
A sommelier munka, mint vendéglátó szakember, hivatalos elismertetése.
A sommelier képzés folyamatos fejlesztése, szakmai továbbképző fórumok szervezése.
A sommelier munkakör meghatározása és a szakmai köztudatba vezetése.
A Club tevékenysége:
Összejövetelek szervezése és irányítása.
Szakmai versenyek rendezése, az "Év sommelier-je" kiválasztás, Sommelier Európa- illetve Világbajnokságra felkészítés.
Kapcsolattartás a minőségi borok termelőivel.
Kapcsolattartás más borkultúra társaságokkal.
Tagság:
A SCB-nek 14 alapító tagja volt.
Tisztségviselők:
elnök - Kovács Gábor
titkár - Szikszai István
kincstárnok - Tamás Zsolt
A Clubnak lehetnek rendes, tiszteletbeli és pártoló tagjai.
A club tagjai a gasztronómiában vezető éttermek sommelier-jei a szakmában dolgozó sommelierek szakmán kívüli borkedvelők akik teljesítették a felvétel követelményeit.